12 December 2011

trip 2 melacca 10.12.2011

assalamualaikum ,,salam sejahtera dan salam 1 malaysia. .emy na story about melacca bandar bersejarah di melaka lha. .emy rase tak berkulat lagi kot story kemarin ny. .emy na update semalam tapi at bera xde lektirr. .so xbole lha emy na bke laptop. .seday :(. .
ni mase kat masjid selat melaka. .tempat yang cantik for photoshoot wedding

trip yang pada mula ye tak lha berape best mula menjadi seronok sbb kerenah kawan2 emy dox dlm bus. .ada je mulot yang nak bercakap. .(kalah ayam kampung) (yang terlibat jangan marah oke. )kteowg sampai kat melaka dalam kol 12.15 macam 2 lha. .mak aii penat ye xpyh na cakap lha. . emy rase masuk tahun ny da 3 kali emy g melaka. .sampai mummy emy ckp "kamo0 ni asyik ke melake je"? xde "tempat lain ke"?da org na bwk ikt jelh. .yang penting dapat berjalan. .blek pada story tdy . .emy rase mcm na beku punggung duduk dalam bus. .tolak dari bera kol 8 smpai ke melaka kol 12.15 then terok g muzium lebah tapi tak masuk pon. .g tempat lain dlu bru masuk situ. .hehe



kowng mesti kenal dia nie . .dia kawan emy. .miss nadia :)
 lepas dari 2 kami bertolak ke zoo melaka plak. .murah lha masuk zoo. .pandai je mummy emy ckp mahal..just RM7.00 je. .murahkan? ?ajar lha family g. .byk binatang dalam zoo 2.. comey plak 2. .macam emy pon ada. .yang comey jelh. . (emy mula da terpesong dari tajuk). .
yang ni kat masjid lg. .nak amix pemandangan pantai. iye lha at bera ada sungai je. hehe
 selepas dr itu teros ke bandar hilir melaka. .buad ape kat sane? ? shopping lha ape lg. .SALE. . SALE. . SALE. .xbanyak pon beli sebab gaji. .$$ xde. .dapat 2 3 helai je. .lepas je dari 2 kami kumpul ramai2 then kompott tengok wayang. .sebenarnya emy na sangat tngok OMBAK RINDU . .tapi buah hati emy xsuka cite jiwang2. .so emy amix keputusan tengok ngn kawan2(padam muka incik hati kene tinggal). .
tengok emy xtipu. .ni bukti ye emy tngok  ombak rindu ngn kawan2. .kire lha berape tiket 2 semua sekali. .hEhE. .




sebenarnye emy xcaye cite ni bole mengalirkan air mate. .tapi seyes beb. .xtipu punya sampai ada lelaki yang menangis jugakk. .(lucu lha plak). .xcaye try lha p tengok. .dalam mase yang same rezeki kteowg kot malam 2 dapat jumpa pelakon utama ombak rindu. .
maya and pengarah OMBAK RINDU
sampai kol 10 kami jumpa dia. .then bru lha dia kasi keluar dari pawagam. .oke lha incik hati kacau kaki emy lha. .kaki da kebas tulis blog lme sangat. . >,<

ツ Thanks For Reading ツ


Anda Like Anda Sebarkan

4 comments:

Lizzie Yasmin said...

Aku tak pernah beli ticket wayang byk mcm tue,,..

Emy Ellyana said...

malu jugak. .tapi pk kawan2kan. .xkan 1 bas na beratus. .GEMPAK gilakk

Miss Nadya said...

sangat best lah..:)

Zaza Fakharuldin said...

x tau plk sye yg kat melaka ade masjid tu